تعریق بیش از حد دست یا هیپرهیدروز
تعریق بیش از حد دست یا هیپرهیدروز علل متفاوتی دارد. تعریق دست در مواردی بحدی شدید است که فعالیت عادی فرد را مختل کرده و در برخی افراد ممکن است خطر آفرین نیز باشد ( در افرادی که با وسایل برقی سروکار دارند )
اگر علل مشخصی همچون اختلال هومونی ( پر کاری تیروئید و ....) وجود نداشته باشد ، نوع اولیه یا نوع توارثی تعریق بیش از حد دست مطرح میگردد که در برخی از مناطق همچون استانهای خراسان ، کرمان و یزد شایع است.
نوع توارثی هیپرهیدروزاز زمان کودکی شروع میگردد و در دوران بلوغ شدت یافته و در جوانی با استرسهای این دوران به اوج میرسد.
موارد خفیف و متوسط بیماری با داروی موضعی و دستگاه یونیزاسیون یا تزریق موضعی بوتاکس قابل کنترل است . موارد شدید بخصوص هنگامی که شدت بیماری به حدی است که هنگام استرس قطرات عرق از دست می چکد و یا کاغذ زیر دست بیمار کاملا خیس می شود دیگر به درمان موضعی و خوراکی پاسخ نمی دهد و نیاز به عمل جراحی دارد.
نوع توارثی تعریق بیش از حد دست به عمل سمپاتکتومی بسیار خوب پاسخ میدهد. این عمل در حال حاضر با دستگاه توراکوسکوپ در بیمارستان با ایجاد یک برش نیم سانتی در زیر بغل قابل انجام است .
در عمل سمپاتکتومی عصب عامل تعریق بیش از حد قطع میگردد بطوری که تعریق کف دست و زیر بغل از بین میرود.
مهمترین عارضه این عمل تعریق جبرانی است. تعریق جبرانی به گونه ای است که تعریق کف دست و زیر بغل از بین میرود ولی ممکن است عرق ناحیه شکم ، سینه یا پشت اضافه شود . بروز تعریق جبرانی قابل پیش بینی نیست و در حدود 30 تا 50 درصد موارد افرادی که سمپاتکتومی دوطرفه انجام میشود ممکن است رخ دهد.
عمل سمپاتکتومي را مي توان براي افرادي که راست دست هستند و نگران عارضه تعريق جبراني هستند بصورت يکطرفه انجام داد. در اين روش فقط تعريق دست راست و زير بغل راست کاملاً خشک مي شود ولي تعريق دست چپ حدود 40 درصد کاهش مي يابد.
این عمل از سال 1383 توسط اینجانب در مشهد انجام میگردد.
از طریق ایمیل هر گونه سوالی در این زمینه دارید
مطرح کنید